Activiteiten & ouderparticipatie

KDV

Op het kinderdagverblijf (hieronder valt ook de Peuteropvang "Peuterpret") wordt gewerkt aan de hand van thema's. Hieruit vloeien allerlei activiteiten voort die verbinding hebben met het lopende onderwerp van dat thema. Dit kunnen knutselactiviteiten zijn, maar ook uitjes, spelletjes, bewegingsspelletjes, koken en bakken, voorlezen tijdens de voorleesdagen, opa en oma dag en noem maar op.

Hiervoor zijn we regelmatig ook ouders nodig. Voor ouders is het leuk om te helpen op de groep bij hun kind met deze activiteiten. Ook opa's en oma's komen regelmatig eens helpen of voorlezen. Deze betrokkenheid is leuk voor kinderen, voor het contact met medewerkers op de groep en je krijgt een kijkje in de dagelijkse gang van zaken op de groep. 

BSO 

In de BSO is altijd van alles te doen. In vakanties zijn regelmatig leuke activiteiten voor kinderen of we sluiten aan bij activiteiten die vanuit het dorp of de gemeente worden georganiseerd.
De pedagogisch medewerkers van de BSO maken er altijd een feestje van! Wil je niet mee doen aan een activiteit, dan kan dat ook gewoon. Voorbeelden van activiteiten kan zijn voetballen op het sportveld, een knutselmiddag, een workshop of samen heerlijk kokkerellen. Bedenk wat leuks en wij doen er wat mee. Onder mede begeleiding van studenten zullen activiteiten voor de BSO uitgebreid worden met sport en andere activiteiten.

Tijdens feestmomenten komen ouders vaak ook helpen. Of op de groep, of in de voorbereiding. BSO momenten zijn vaak korter, waardoor dit minder vaak voorkomt, dan op het kinderdagverblijf van 0 tot 4 jaar.

 

 

slootvilla         

 

Activiteiten algemeen

Naast opvang wordt er van alles georganiseerd voor alle leeftijden. Van modderdag tot disco’s en van een Peuteruitjes tot uitjes voor de BSO. Daarnaast organiseren we de jaarlijkse Paashaas speurtocht door het dorp voor alle kinderen.

 slijm

      

Kindercentrum Villa Oostwold
Hoofdstraat 232
9828 PR Oostwold
T: 050 - 851 8228

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Ouderlogin   

 

 Inschrijven 

 

 Opvoeding 

 

Logo VillaOostwold transparant medium