miniatuurvilla

 Buitenspelen bij Villa groot onderdeel van de dag!

 

 

KDV en Peuterpret VVE

Elke maand worden er aan de hand van het programma Uk en Puk thema’s ingepland voor het kinderdagverblijf en de Peuterpret. Daar omheen worden de activiteiten met de kinderen gepland.

Uk en Puk is een totaalprogramma waarbij de taalontwikkeling voorop staat: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Deze activiteiten staan in het teken van VVE en zijn gericht op alle ontwikkelingsgebieden: de motorische ontwikkeling, taalontwikkeling, sociale ontwikkeling enzovoort.

Uk en Puk is ook voor baby’s. Er zijn speciale platen in het kijkboek waar woorden worden herhaald in een thema.

We spelen veel buiten met de kinderen. Twee keer per dag gaan we minimaal een uur naar buiten. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook de allerkleinsten gaan mee naar buiten.

Elk jaar is er met alle peuters een uitje samen met ouders. Dit is elk jaar in het najaar. Daarnaast willen we ouders betrekken bij de opvang door hulp in te roepen bij activiteiten, feest en/of voorbereidingen. Waarbij ouders mee kunnen als begeleider of helpen met het voorbereiden met kinderen op de groep. Ouders worden hiervoor uitgenodigd via de mail. We vinden ouderparticipatie erg belangrijk.

 

 

 

Kindercentrum Villa Oostwold
Hoofdstraat 232
9828 PR Oostwold
T: 050 - 851 8228

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Ouderlogin   

 

 Inschrijven 

 

 Opvoeding 

 

Logo VillaOostwold transparant medium